Aug 20, 2011

Perkara yang lelaki perlu tahu tentang perempuan

بسم الله الرحمن الرحيم
1. masa tengah dating , si gf tanya , ' Awak , perempuan tu cantik kan ' . sebenarnya si gf tu nak dengar bf dia jawab , ' Eh , awak cantik berganda tau ! ' . jawablah dengan ikhlas dan senyuman yang manis . kalau bohong pun , buat-2 senyum sudah la .

2. bila si bf ada buat hal then dia minta maaf . si gf akan jawab , ' Oh , tak paa . lama-2 biasa la tuu ' . sebenarnya dia nak bagi amaran , TOLONG JANGAN ULANG LAGI !

3. ' Saya okay laa ! ' . sebenarnya tu bermaksud si gf tu tak okay lagi pun . so better si bf sejukkan hati gf anda dengan say something yang mengingatkan memory anda bersama or do something yang boleh si gf tuu tersenyum . 

4. perempuan paling tak suka dan BENCI bila si bf cakap , ' Awak tahu tak Rogayah ex saya dulu tu , suka buat saya gelak kuat-2 macam awak lah . Shimah pulak selalu masak makan sedap-2 dekat saya . Saya suka laa . Timah pulak bla bla blaaa '. JANGAN SEBUT PASAL EX ANDA depan kami *cewah kami sebab kami tak suka disamakan or rasa diri tak di'appreaciate' okay . try lah cakap depan gf hampa , conform tidur luar punya malam tu , HAHA .

5. time buat super saver malam-2 . si bf memanjang cerita pasal kenangan yang kononnya funny bagi dia dengan membe-2 dia . si gf akan dengar TAPI jika si gf tu cakap , ' Oh , HAHA . Lawak sangatt ' . sedarlah yang si gf cakap dalam hati dia , ' tolonglah awak , saya bosan dengar cerita awak yang entah apa-2 ' .

6. ' Saya belikan pen dan pemadam ni untuk awak sebab awak nak exam ' . then si bf cakap , ' Eh , tak pa lah . Simpan je lah awak ' . dan bila si gf cakap , ' Betul ka awak tak nak ? Tak pa lah , saya simpan . Tapi pen ni best tau awak . Terang gila dah lah lembut . Wuuu best ouhh ' . actually , si gf tu cuba menarik perhatian bf dia untuk ambik jugak macam mana pun . So guys , ambik je lahh . benda free tu ;)

7. kalau si gf tanya , ' Awak , saya yang first dalam hati awak or family awak ? ' . sebenarnya mereka cuma nak uji kebijaksanaan bf mereka dalam memilih keputusan . kepada lelaki silalah jawab , ' Mestilah family saya baru awak sebab kalau family saya tak ada macam mana saya nak kawin dengan awak . Tapi tak bermakna awak no 2 saya tak sayang awak tau :D ' . for all , apa-2 pun , family more important okay .

8. masa tengah jalan-2 , si gf cakap . ' Awak , bunga/ teddy bear/ kasut/ beg/ baju tu cantik kann ? Agak-2 mahal tak . Jum tengok , saya rasa duit saya cukup . ' HAHA , ni sebenarnya dia nak si bf belikan benda tuu . so make sure hampa , guys get ready duit dalam poket okay . 

9. ' Dahlah awak ! Emm , awak buat apa tu ? ' . bila si gf cakap macam ni , paham-2 lah yang kami tak nak perbesar sesuatu masalah tuu . and kami berusaha tukar topik lain semata-2 tak nak terus bertekak dengan anda .

10. bila si bf say something and si gf kata , ' Fine ! ' . sebenarnya si gf tu mesti ada terkilan/ terasa/ kecik hati / sakit hati or apa-2 ja lah dengar your words . carilah jalan yang terbaik untuk membesarkan balik hati mereka .

p/s ; hey guys , take note okay :D

Dah baca ? Tinggalkan tapak kaki anda !

4 comments:

♥ caca leeko ♥ said...

betul laahh! hahaa , yang paling selalu aku kata fine tu lah kat AK. haha , baran . dia wat tktau ja .

anak haji zaini said...

haha hang suruh dia baca entry ni . bagi di sedaq sikit ;)

anak haji zaini said...
This comment has been removed by the author.
myrzayusreerawr said...

betul2 . setuju ngn aina !