Oct 21, 2011

bye-2 exam and school and say hello to my DSLR

بسم الله الرحمن الرحيم

hari khamis tu memang rasa macam hari palingggg bahagia lahh sebab dah habis exam . tapi malangnya baiknya petang tu kena stay sekolah one night pasal ada qiamullai and amali penyembelihan . not bad laa but event yang paling gempak time amali penyembelihan tu lahh . cehh aku mula semangat amik pisau . time tu hati rasa agak kental lahh . mai tengok Fatin Kamila dengan Salshabilla sembelihan , perghh menitik ayaq mata . tudiahhhh , kesian bukan nak kata lahh . burung-2 puyuh tuu baik dohh . macam tau-2 ja ajal depa . tu tak sampai hati . 

lepas dah siap sembelih , mula laa aktiviti cabut menyabut bulu diaa . bilaa dah settle , jeng jeng jengggg

jujur seikhlas aku kata , ni lah satu-2 nya burung yang paling sexy aku jumpa . bukan nak mohong , badan dia tough doh , kaki siap muscle lagi . HAHA , tengok lama-2 lawak pun rasa .

petang tadi pergi rumah Salshabilla dulu after balik sekolah sebab cik abah ada hal . haishh maluuu . tengah syiokk sembang tetiba cik abah text aku , ' IMPIAN HAMPIR JADI REALITI ' . hah hah hampa pun tertanya-2 ann . tetiba jah . pelik aku . aku reply , cik abah buat dunno jah . petang tadi senyuman cik abah makin panjang . haishh , pelikk . apa yang jadi hari ni . so dengan kata lain , kami pun keluar la sebab nak rai birthday cik ibu . # sori buuu , semalam tersilap wish awai dua hari ;) . aku pun terlelap dalam perjalanan mengantuk punya pasal . bila terjaga , aikk dalam feri . heran bin ajaib ni . then , terjaganya aku kali kedua kereta dah dekat depan kedai Canon . 

Aku : hahhh ? *garu-2 kepala , pelik !
Cik Abah : jumm turun . *senyum habisan punya
Aku : *sambil tunjuk DSLR dalam kedai tu . Are u serious abah ?
Cik Abah : hah jum lah . 

perghhh , tak sangka cik abah nak beli sungguh dekat aku . aku just cakap nak DSLR sebab nak jalan-2 cuti nanti . tapi beli camera biasa pun jadi lah sebab aku memang berniat nak beli guna duit aku dan jadikan milik aku sendirian berhad . tengok-2 , macam hujan berlian nuhh . tetiba dapat macam tu ja . so memang IMPIAN DAH JADI REALITI . apa pun , i loveeeeeee you soooo muchh abahhh ! muahhh muahhhh !

p/s ; Happy Birthday Mom ! iloveyouuu .

Dah baca ? Tinggalkan tapak kaki anda !

2 comments:

tqhdrs said...

gila wei. bestnya dslr. mahai dak?

anak haji zaini said...

seribu tujuhh :D aku pun terkejut pak aku beli dekat aku .